Сашо Серафимов – носител на наградата „Дамян Дамянов“


САШО СЕРАФИМОВПо съобщение на пресцентъра на община Сливен, за поезия е обявен Сашо Серафимов за носител на наградата „Дамян Дамянов” на петото издание на националния конкурс за поезия. Отличието е за книгата му „Старците умират в края на света“, съобщава БТА
Серафимов е роден в Добрич и е автор на пет стихосбирки, книга за деца. Негови стихове са превеждани на украински, френски, немски, словашки и др. езици. Награждаването на лауреатите на конкурса, организиран от община Сливен в партньорство с Издателска къща „Жажда“, ще бъде на 14 май.
След церемонията по награждаването, ще се проведе литературно четене, в което ще участват и поетесите Надежда Захариева, Маргарита Петкова и Петя Александрова.
В конкурса са се включили автори от цялата страна, като изискването към тях е било да са издали своите стихосбирки до 1 март 2014 г. Освен диплом и плакет на община Сливен, носителят на наградата „Дамян Дамянов“ ще получи парична премия.
Награда за поетически дебют се дава от ИК „Жажда“ и ще бъде връчена на Ники Комедвенска, която печели приза за книгата си „Свят за лудите“. Ники Комедвенска – псевдоним на Добринка Кирякова е родена в Сливен. Публикува стихове в литературни списания и електронни сайтове за поезия.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s