46 – НЕВЕРОЯТНИ БИБЛИОТЕКИ


Този списък започна със списък на библиотеките в страхотен сайт, направен от най-добрите колежи посочени от приятел и четец Анамария Saggin Kaiser.

46. Bibliothèque Сен-Женевиев

БИБЛИОТЕКА СЕНТ ЖЕНЕВИЕВБиблиотеката на Сент Женевиев се намира в Париж. Тя е проектирана от Анри Labrouste, и строителството е продължило от 1838 1850.


45. Библиотеката на Университета на Цюрих
 
БИБЛИОТЕКАТА НА УНИВЕРСИТЕТА В ЦЮРИХ
Библиотеката на Раул Валенберг институт в Университета на Цюрих. Шестетажна библиотека са построени вътре в историческа сграда от 1908 да уча право в Университета на Цюрих, Швейцария. Режисьор Сантяго КалатраваПроектът обновява както в дизайна, така и в областта на инженеринга и предлага разумна намеса в сградата, при спазване на оригинални материали и структура. Вместо да се крие вътрешния двор под няколко етажа, Калатрава е предложила създаването на библиотеката като допълнителна структура, завъртане на двора в атриум, който получава слънчева светлина през покрива. Нови пространства бяха спрени в двора и шест етажа на читални, овални пръстени са подкрепени от само четири точки двор. Металната рамка дава усещането, че мястото плувки. Решение създава ясно модерен и напълно независимо от съществуващата сграда. (източник) (Снимка: Бенджамин Антоний Monn)

Продължете от:   LIVROS EAFINS          

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s