ЗА МЕН


Роден съм на 28.03.1955 г. в с.Галиче, общ. Бяла Слатина, обл.Враца. Семеен с две деца. По професия – машинен инженер. Живее в Добрич.
След 1990 г. съм рабоил  в областта на търговията, маркетинга и рекламата, в рекламните отдели на вестниците „Черно Море“ – Варна и „Изберете“ – Добрич . Работил съм като репортер.
Издадена книга с разкази и стихотворения, „Жаден съм…“.
Предстои издаването на новите ми сборници, „Докосване“ –  разкази и  „Нежни струни“ – поезия и хайку.
Призьор съм в националния конкурс за „Хайку“ в  kafene.bg  и за разкази към сайта  jivotyt.com , за 2008 год.
Член съм на  „Конфедерация на Българските Писатели“,  „СЛАВЯНСКО ДРУЖЕСТВО В БЪЛГАРИЯ“ и „Сдружение на краеведите“ – гр. Добрич

Публикувам  в сайтовете Blog.bg;  Jivotyt.com;  Chitanka и др.

IMG_20131224_181749

8 коментара

 1. Здравейте! Поздравявам Ви за прекрасния сайт! Направен с много вдъхновение, за да вдъхновява! Съкровищница! Исках по-конкретно да Ви питам за едно стихотворение, което сте публикувал -Попита ме на Джордж Гарлин, можете ли да ме насочите как да го намеря в оригинал /на английски/?

  Харесвам

 2. Поздравявам Ви за този сайт, както и за прекрасното хоби – любовта към литературата и философията, което споделям с Вас. Имам въпрос: може ли да Ви гостувам в Добрич? Цел: за да споделя проект, който желая да доведа до край, но ме затруднява поради мащаба си. Може би чрез съвместни усилия с човек като Вас – ще сме в състояние да го осъществим заедно.

  Харесвам

 3. Здравейте господин Пеняшки! На Вашия сайт попаднах не случайно. Домейна получих от една моя позната журналистка Гергана Въглярска. Поздравявам Ви и Ви благодаря! Много съм впечатлен. Извършил Сте колосален организаторски и творчески труд докато направите този прекрасен сайт. Аз не съм професионален писател, а производител на декоративни растения. Професионалният ми сайт е golfmirren.com. Литературата ми е хоби. Литературният ми сайт е hamlet-bg.com. Пиша няколко книги, които искам да издам, ако, ако Е рекъл Господ. Щастлив съм, че попаднах на Вас.

  Харесвам

 4. Като млад човек, който се занимава с изкуство и културно-просветна дейност, живо се интересува от изкуството като цяло и си позволява да си служи с неговото изящество и многообразие, бях много приятно изненадана от случайното си попадане на този сайт. Реших да напиша своя коментар и като започнах се убедих, че мога само да кажа като цяло, че това е едно малко диамантче сред интернет пространството и да поздравя най-искрено автора. 🙂

  Харесвам

 5. Николай, радвам се да Ви пиша. Може да не е много грамотно но надявам се да изтърпите. Влязох случайно във вашия сайт и веднага след това го поставих във фаворити / където имам само 4-5 , повечето спортни /. Нямам навик да пиша във форуми но задължително трябва да отбележа, че това, което правити тук / разбира се не само тук / , го правите с много голяма любов, а от там и с професионализъм и съответно доста хора има какво на прочетат, научат. Успех !

  Харесвам

 6. Не е за вярване ,че попаднах на теб, роде и сърце не ми дава да не ти се обадя. Имаме толкова общи неща и общо минало включително, чудно на кой клон от Пеняците си издънка ти.
  Аз съм Евгения Миловска /баща ми е от Миловци/, а майка ми е Пенка Пеняшка и е дъщеря на дедо Тодор Пеняшки, който пък е син на дедо Герго Пеняшки. Ти трябва да си наследник на някой от братята на дедо Герго-дедо Пено може би… Имаме и друго общо – и аз съм изкушена от словото.Баща ми беше литератор, на него съм се метнала. Ще ти пратя стихове, ако си любопитен, а може и разкази. И на всичкото отгоре съм родена на 21.03.1955г. в Галиче, само една седмица преди теб. Ще се радвам, ако ми се обадиш. Сега ще разгледам и прочета сайта ти на спокойствие.

  e_milovska@ abv.bg e_milovska@mail.bg

  Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s